Er zijn in Nederland ruim 100 crowdfundingplatformen actief waarop projecten zichzelf presenteren. De crowdfundingsector is daarmee flink gefragmenteerd, waardoor projecten niet altijd even gemakkelijk te vinden zijn. Door de hoeveelheid platformen staan projecten uit het Rijk van Nijmegen verspreid over het internet en zijn ze lastig te lokaliseren, ook voor investeerders die specifiek in lokale bedrijven willen investeren. Dit terwijl uit diverse onderzoeken blijkt dat het regionale karakter en netwerk van projecten de kans op een succesvolle financiering vergroten. Crowdfunding Rijk van Nijmegen springt daarop in.

We tonen in één oogopslag welke projecten er in de regio via crowdfunding zijn gefinancierd en welke projecten op dit moment financiering zoeken. We vergroten hiermee de vindbaarheid van bedrijven en projecten voor investeerders die willen investeren in de lokale economie en bieden ondersteuning (in de vorm van zichtbaarheid en netwerk) aan ondernemers die crowdfunding willen inzetten.

Doelstellingen

Met Crowdfunding Rijk van Nijmegen willen we de volgende doelstellingen behalen:

  • Het verlagen van de drempel om te investeren in ondernemingen en projecten uit de regio.

Er zijn in Nederland ruim 150 crowdfundingplatformen actief waar projecten zichzelf op presenteren. De crowdfundingsector is daarmee flink gefragmenteerd, waardoor projecten niet altijd even gemakkelijk te vinden zijn. Ook niet de projecten uit het Rijk van Nijmegen. Crowdfunding Rijk van Nijmegen is het eerste platform in Nederland waar crowdfundingprojecten regionaal worden samengevoegd.

  • Het zichtbaarheid maken van projecten/ organisaties die via crowdfunding hun financiering hebben opgehaald;

Goed voorbeeld doet goed volgen. Niet alleen kunnen andere projecten je inspireren om over crowdfunding na te denken, ook zie je in één oogopslag bij wie je terecht kunt voor praktische tips en tricks

  • Het vergroten van de kennis van crowdfunding bij ondernemers in de regio;

Het lijkt misschien gemakkelijk, maar crowdfunding is hard werken. En hoewel de kennis over crowdfunding bij ondernemers en investereerders aan het groeien is, is er nog her en der wat te winnen. We bieden één plek, waar jij al je informatie over crowdfunding kunt vinden. En weten wij het niet, dan weten we altijd wel iemand die het wel weet.

Regio Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen omvat de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Nijmegen en Wijchen. Op ons platform nemen we ook projecten meer uit Druten en Mook en Middelaar